ua en ru

ЦВК оголосила попередження партії "Рідна Вітчизна" і кандидату в нардепи Андрієвському за порушення виборчого законодавства

Центральна виборча (ЦВК) комісія прийняла рішення оголосити попередження партії "Рідна Вітчизна" і кандидату в депутати від партії "Батьківщина" Дмитру Андрієвському (округ № 222, м. Київ, Солом'янський район) за порушення виборчого законодавства, передає кореспондент РБК-Україна.

Партія "Рідна Вітчизна" отримала попередження на підставі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 14 жовтня, заснованого на результатах розгляду позову Партії регіонів. Судом було визнано неправомірність дій партії "Рідна Вітчизна" за фактом розміщення політичної реклами на вул. Кутузова в Києві. Суд зобов'язав партію припинити розміщення реклами на цій вулиці.

У свою чергу кандидат в депутати від "Батьківщини" Андрієвський отримав попередження на підставі рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 жовтня за фактом порушення Андрієвським законодавства у вигляді публікації інтерв'ю в газеті "Точка" без оплати з виборчого фонду. Київський апеляційний адміністративний суд 15 жовтня залишив рішення суду першої інстанції в силі.

Варто відзначити, що згідно із законодавством попередження не призводять до виключення з передвиборної гонки.

Читайте також: Суд відхилив позов представників ПР до кандидата від партії "Удар"