ua en ru

ЦВК звернулася до ВР і Мінфіну з пропозицією про виділення 20 млн грн на проведення перевиборів у п'яти округах

ЦВК вже подала в бюджетний комітет Верховної Ради України, а також до Міністерства фінансів України свої пропозиції про виділення близько 20 млн грн з державного бюджету на проведення перевиборів у п'яти проблемних округах. Про це заявив після засідання ЦВК заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідну пропозицію надано бюджетному комітету і Міністерству фінансів. Якщо брати чисту картину в п'яти виборчих округах, йдеться про суму близько 20 млн грн. Але ця сума не враховує, звичайно, витрат, які необхідні для поточного функціонування державного реєстру виборців та витрат, які необхідні ЦВК на управління виборчим процесором, а також інші важливі витрати. Це тільки витрати на самі округу, і не більше того", - повідомив Магера.

Він також зазначив, що попереднє взаєморозуміння з парламентськими фракціями з цього питання вже знайдено: "Я думаю, як тільки будуть найближчі пленарні засідання, народні депутати України зможуть визначитися щодо змін до закону про державний бюджет України (на 2013 р.)"