ua en ru

ЦВК призначить додаткові вибори в 203 місцевих громадах, - Зубко

ЦВК призначить додаткові вибори в 203 місцевих громадах, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Вибори призначені на 29 жовтня 2017 року

У жовтні 2017 року в 203 місцевих громадах по всій Україні пройдуть вибори. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в ефірі "5 каналу".

"Питання децентралізації - у нас оголошені знову вибори, 203 громади. Вибори призначені на 29 жовтня 2017 року. Ми розуміємо, що це ще не кінець, що буде додатково рішення ЦВК і ще громади додадуться. І в середньому ми вийдемо такою потужною силою, 650 громад, для того щоб показати символ змін", - сказав Зубко.

За його словами, для цього потрібно ще прийняти в другому читанні закон про службу в органах місцевого самоврядування для того, щоб мотивувати людей йти служити своїй громаді". Крім цього, потрібно добитися добровільного приєднання до обласним містам. На думку Зубка, обласні міста сьогодні знаходяться "в сплячому режимі і вони не хочуть йти на вибори".

"Третє - це тим громадам, які приєднуються, дати бюджетне фінансування. Дуже важливий закон, який ми підготували, - це закон, який дозволяє передати земельні повноваження на місцевий рівень", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни в перспективний план формування територій громад Чернігівської області.