ua en ru

Кабмін вніс змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області

Кабмін вніс змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Наразі понад 250 громад в Україні очікують на призначення місцевих виборів восени цього року

Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження "Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас триває процес добровільного об'єднання громад і ті громади, які були обрані весною цього року, ми їм даємо можливість упорядкувати свої фінансові плани і таким чином затвердити їх у прямі бюджетні розрахунки", - заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, наразі понад 250 громад в Україні очікують на призначення місцевих виборів восени цього року. У разі ухвалення відповідного рішення Центральною виборчою комісією до кінця року кількість об'єднаних територіальних громад в України може зрости до 665.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що внаслідок децентралізації бюджетна підтримка регіонів зросла в 33 рази.