ua en ru

ЦВК має негайно відновити роботу луганської ОВК-114, - "Наш край"

ЦВК має негайно відновити роботу луганської ОВК-114, - "Наш край"

Центральна виборча комісія (ЦВК) має негайно відновити роботу ОВК-114 і не допустити фальсифікацій підсумків виборів або зриву встановлення результату. Про це йдеться у зверненні партії "Наш край", направленому в ЦВК.

"Наш край" вимагає від ЦВК терміново вжити всі необхідні заходи щодо розблокування і відновлення роботи ОВК округу №114, "на якому намагаються сфальсифікувати вибори, а якщо не вдасться – зірвати".


"Згідно з даними на сайті ЦВК, на даний момент кандидат від "Нашого краю" Сергій Шахов лідирує з результатом понад 40%. І зараз ОВК здійснює певні дії, які можуть давати підозру про спробу сфальсифікувати результати виборів", – наголошується у зверненні.

Крім того, за свідченням партії, керівництво ОВК і окремі члени ОВК відсутні на засіданні, через що немає кворуму.

"Практично всі представники дільничних комісій 114-го виборчого округу вже знаходяться в приміщенні ОВК і поряд з метою здати протоколи про підрахунок голосів, але керівництво ОВК повністю ігнорує їх вимоги про прийняття таких протоколів без будь-яких об'єктивних підстав", – наголошується у зверненні.

На думку партії, якщо ЦВК негайно не втрутиться, наступним кроком від фальсифікаторів буде технологія уточнених протоколів з виборчих дільниць, дані по які не відповідають реальному волевиявленню виборців і будуть повністю спотворювати результати виборів у 114 окрузі.

"Партія "Наш край" вимагає від ЦВК терміново вжити заходів щодо розблокування і відновлення роботи ОВК 114-го виборчого округу по встановленню підсумків голосування та недопущення фальсифікацій при встановленні підсумків голосування", – резюмується у зверненні.