ua en ru

Цифра далеко не остаточна. У Бородянці вже знайшли понад 80 тіл загиблих, - поліція

Цифра далеко не остаточна. У Бородянці вже знайшли понад 80 тіл загиблих, - поліція Фото: в Бородянці вже знайшли понад 80 тіл загиблих (t.me/s/nexta)

У Бородянці Київської області виявили тіла вже понад 80 загиблих місцевих жителів, загиблих під час російської окупації. Однак ця цифра далеко не точна, оскільки розбір завалів всеще триває.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Головного управління Національної поліції у Київській області Андрія Нєбитова.

"Загальна кількість по Бородянці - вже понад 80 тіл, які оглянуто слідчими і направлені до судово-медичних установ для встановлення причин смерті. Але це далеко не остаточна цифра, бо розбір рятувальниками завалів продовжується, знаходять тіла", - розповів Нєбитов.

Він також розповів, що окремо люди повертаються до своїх домівок і не тільки в Бородянці, а й до сіл, які знаходяться поряд і "знаходять жахливі знахідки".

"Поховання людей, яких ховали наспіх після того, як окупанти розстріляли з автоматичної зброї, або вони були вбиті внаслідок бойових дій. Їх просто тимчасово поховали і зараз слідчі проводять ексгумацію", - додав Нєбитов.

Раніше стало відомо, що під час проведення слідчих дій у Бородянці Київської області було виявлено 9 поховань, які залишили російські окупанти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.