ua en ru

Цетробанк Росії продовжить нарощувати долю золота в структурі міжнародних резервів

Банк Росії продовжить нарощувати долю золота в структурі міжнародних резервів. Про це журналістам повідомив перший заступник голови Банку Росії Олексій Улюкаєв. "У нас з 2010 р. приріст золота в резервах більший, ніж в інших країнах", - відзначив він.
По словах Улюкаєва, в даний час об'єм золота в міжнародних резервах РФ складає 847 т, і по цьому показнику Росія займає сьоме місце в світі. "Щороку ми продовжимо підніматися на один рівень (у цьому рейтингу)", - вважає перший заступник голови Центробанку РФ. При цьому він відзначив, що Росія протягом останніх декількох років є найбільшим покупцем золота, але ЦБ РФ не може "купити золота більше, ніж виробляється".
Обсяг монетарного золота в структурі міжнародних резервів РФ на 1 жовтня 2011 р. досяг 44,352 млрд дол., збільшившись в порівнянні з кінцем 2010 р. на 23,9%. В порівнянні з 1 вересня ц.р. цей показник зменшився на 8,8%.
Міжнародні резерви РФ є високоліквідними фінансовими активами, що знаходяться у розпорядженні Банку Росії і уряду РФ станом на звітну дату. Міжнародні резерви складаються з активів в іноземній валюті, монетарного золота, спеціальних прав запозичення (SDR), резервної позиції в МВФ і інших резервних активів.