ua en ru

Яценюк заявив про старт плану "Б" щодо розслідування аварії Boeing

Яценюк заявив про старт плану "Б" щодо розслідування аварії Boeing Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр заявив, що не можна дозволити Росії знищити систему міжнародних відносин

Україна з міжнародними партнерами розпочала реалізацію плану "Б" щодо розслідування аварії Boeing-777 на Донбасі. Про це у своєму Facebook повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Вето Росії - переконливий доказ вини російських терористів і прямого зв'язку Кремля з вбивством невинних людей. Організатори і вбивці неминуче будуть покарані. Світ продовжить встановлення справедливості. Винні не уникнуть покарання. Не можна дозволити Росії знищити систему міжнародних відносин і підірвати авторитет Ради Безпеки ООН. З нашими міжнародними партнерами починаємо реалізацію плану "Б", - повідомив Яценюк.

Вето Росії – переконливий доказ вини російських терористів і прямого зв'язку Кремля з вбивством невинних людей. Організ...

Posted by Арсеній Яценюк on 30 июля 2015 г.

Вчора, 29 липня, Рада Безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing. Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, Китай, Ангола і Венесуела утрималися. Після голосування виступив постпред РФ в ООН Віталій Чуркін і пояснив це рішення. Так, за його словами, у російської сторони "зберігаються серйозні питання до того, як проводиться поточне розслідування".

Варто також відзначити, що ветування президентом РФ резолюції про створення міжнародного трибуналу не стало несподіванкою, так як Чуркін раніше заявляв, що Росія буде голосувати проти.

Виступив також і міністр транспорту Малайзії Лиоу Тіонг Гавкіт, який пообіцяв, що будуть знайдені інші механізми для покарань винних у катастрофі.

"Малайзія подумає про розробку інших варіантів і механізмів переслідування даного злочину з урахуванням сьогоднішнього рішення. Будьте впевнені, ми на цьому не зупинимося і не здамося. Ми повинні зробити щось, бездіяльність - це не варіант", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон закликав розглянути альтернативні варіанти трибуналу по краху Boeing-777. "Давайте не будемо забувати, що на цьому рейсі загинули британці. Сотні людей загинули на цьому рейсі. Ми не можемо дозволити одній країні стояти на шляху отримання істини і справедливості. Якщо ми не можемо створити трибунал через ООН, то ми повинні розглянути інші варіанти", - заявив Кемерон.