ua en ru

Яценюк попросив у підприємців "взаємності" після скорочення єдиного соцвнеску

Яценюк попросив у підприємців "взаємності" після скорочення єдиного соцвнеску Фото: Арсеній Яценюк

На заробітній платі в 4,5 тис. грн. роботодавець отримає економію 900 грн.

Змінами до Податкового кодексу вдвічі скорочено єдиний соціальний внесок, скасовано додатковий імпортний збір, скорочені ставки оподаткування для підприємств, які чесно видобувають природний газ і збільшують енергетичну незалежність країни. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, посилаючись на заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка сьогодні в 10 хвилинах".

"Ми вдвічі скоротили основний податок на заробітну плату, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41%. З наступного року - це буде 22%", - повідомив він.

Наприклад, зазначив він, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.

"Ми, як держава, взяли на себе відповідальність за те, щоб Пенсійний фонд, незважаючи на зменшення сплати єдиного соціального внеску, був наповнений. З державного бюджету ми виділили в Пенсійний фонд додатково 100 млрд гривень, адже чим менше єдиний соціальний внесок, тим менші надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов'язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншої - в повному обсязі забезпечити виплату пенсій. І ми це зробимо", - підкреслив глава уряду.

Яценюк звернувся до підприємців: "Така радикальна реформа єдиного соціального внеску потребує вашого розуміння, вашої відповідальності і вашої позиції. Ми зменшили вдвічі ЄСВ, це дало додатковий ресурс. В результаті цього я прошу кожного українського підприємця вийти з тіні, перестати платити заробітні плати в конвертах".

"Ви отримали додатковий ресурс, як на розвиток власного бізнесу, так і на підвищення реальної заробітної плати для кожного вашого співробітника. Удвічі скорочений податок дає можливість для бізнесу розвивати своє підприємство і більше платити своєму працівникові. Тому я розраховую на взаємність. І лише взаємна довіра, взаємна відповідальність дозволить нам далі будувати сильну українську економіку", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яценюк чекає складних переговорів для отримання міжнародної фінансової допомоги.