ua en ru

Яценюк: "Укрнафта" перерахувала дивіденди до держбюджету

Яценюк: "Укрнафта" перерахувала дивіденди до держбюджету Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Компанія перерахувала 1 млрд 770 млн гривень

ПАТ "Укрнафта" перерахувала 1 млрд 770 млн гривень дивідендів до державного бюджету. Про це в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Був раніше прийнятий закон, який передбачав повернення Україні контролю над компанією "Укрнафта". Були проведені загальні збори акціонерів, призначений новий голова правління "Укрнафта", з яким я зустрічався минулого тижня і після цієї зустрічі у першу чергу обговорювалися питання виплати дивідендів компанією "Укрнафта" на користь державного бюджету України. Загальний обсяг таких дивідендів повинен становити 1 млрд 770 млн грн. Хотів би доповісти членам Кабінету міністрів України та українському народу про те, що 1 млрд 770 млн грн компанією "Укрнафта" перераховано в державний бюджет. Девіденди сплачено", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк заявив, що глава компанії "Укрнафта" Марк Роллінз буде звільнений, якщо компанія не заплатить 1,8 млрд гривень дивідендів до кінця року.