ua en ru

Яценюк: Роллінз буде звільнений, якщо "Укрнафта" не заплатить 1,8 млрд гривень дивідендів до кінця року

Яценюк: Роллінз буде звільнений, якщо "Укрнафта" не заплатить 1,8 млрд гривень дивідендів до кінця року Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Вчора Яценюк особисто зустрічався з Роллінзом

Глава компанії ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінз буде звільнений, якщо компанія не заплатить 1,8 млрд гривень дивідендів до кінця року. Про це в ході представлення проекту бюджету-2016 в парламенті повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з контрактом, який підписано з керівником компанії "Укрнафта", він зобов'язаний до кінця поточного року виплатити дивіденди в розмірі 1,8 млрд гривень", - заявив Яценюк.

За словами прем'єра, він вчора провів зустріч з Роллінзом і особисто попередив про наслідки несплати дивідендів.

"Вчора зустрічався з керівником компанії "Укрнафта" Марком Роллінзом і попередив його про те, що невиконання зобов'язання, які він особисто підписав при призначенні на цю посаду, тягне за собою звільнення з посади і штрафні санкції. Я очікую, що компанія "Укрнафта" і керівник компанії "Укрнафта", як це було визначено контрактом, до кінця поточного року заплатить 1,8 млрд гривень дивідендів", - додав Яценюк.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України нарахувало ПАТ "Укрнафта" пеню в розмірі 90 451 967,83 гривень за несвоєчасно сплачені дивіденди.