ua en ru

Яценюк про саміт G7: санкції проти РФ будуть продовжені

Яценюк про саміт G7: санкції проти РФ будуть продовжені Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр закликав "Велику сімку" не забувати про Крим

Заява за результатами саміту "Великої сімки" (G7) говорить в першу чергу про те, що підтримка України підтверджена, ніхто не зробив жодного кроку назад, санкції і тиск на Росію будуть продовжуватися. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з українською громадою США в ході робочого візиту у Вашингтон в понеділок, 8 червня, передає прес-служба Кабміну.

"Заява, яке вийшла за результатами саміту "Великої сімки", говорить в першу чергу про те, що ніхто не зробив жодного кроку назад", - заявив Яценюк.

Більше того, підкреслив прем'єр, країни G7 чітко заявили, "що питання зняття санкцій може бути тільки в одному випадку - коли будуть повноцінно виконані Мінські угоди, коли Росія забереться з території України".

Він зазначив, що західні партнери ні в якому разі не повинні забувати про питання Криму, і в заяві за результатами саміту "Великої сімки" йдеться про те, що країни G7 "засуджують незаконну анексію Криму і ніколи не визнають незаконною анексії української території".

"Політичні сигнали досить серйозні, але крім політичних сигналів, треба додавати і фінансові, і економічні, і військові", - підкреслив Яценюк.

Глава уряду відзначив важливість питання забезпечення України оборонною зброєю. "Ця зброя не тільки для України - це зброя для оборони східних кордонів ЄС. Ми сьогодні захищаємо Європу", - зазначив він.

"Це - виклик світу. Він (Володимир Путін. - ред.) кинув рукавичку світу. І це виклик у тому числі країнам-членам НАТО", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, за підсумками саміту президент США Барак Обама заявив, що G7 продовжить політику санкцій проти РФ, незважаючи на спад її економіки.