ua en ru

Яценюк розповів, для чого приїхав у Вашингтон

Яценюк розповів, для чого приїхав у Вашингтон Фото: Арсеній Яценюк (nfront.org.ua)

Яценюк вважає, що українські політики у Вашингтоні повинні боротися за Україну

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк закликав українських політиків у Вашингтоні боротися за Україну. Про це він сказав в коментарі журналістами під час візиту до Вашингтону у вівторок, 6 лютого, передає прес-служба "Народного фронту".

"Українські політики у Вашингтоні повинні боротися за Україну. І кожен візит сюди повинен мати не партійну мотивацію, не захищати свою політичну партію. Я не приїхав сюди захищати коаліцію, чи політичну партію, чи президента, чи будь-кого іншого. Я приїхав сюди захищати Україну. Захищати ті результати, які ми, як держава, добилися за останні чотири роки, в тому числі і ті, яких ми добилися разом з двома американськими адміністраціями", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що і попередня, і чинна адміністрація США, і Конгрес, і Сенат США вважають питання України своїм пріоритетом: "Важливо не дати нікому жодного шансу сказати: "У цієї країни є проблема, давайте переглянемо політику стосовно України". Цього не можна в жодному разі допустити".

"Кожен політик, який приїжджає до Вашингтона, Брюсселя чи Берліна, повинен говорити однією мовою – мовою захисту власної держави, а не свого політичного рейтингу", - підкреслив лідер “Народного фронту”.

Яценюк повідомив, що, окрім безпекових питань, під час його зустрічей у Вашингтоні обговорювалася низка питань, які стосуються економічної співпраці.

"Ми очікуємо на угоди з американськими компаніями, в першу чергу - з "Дженерал Електрік", - підкреслив лідер "Народного фронту", нагадавши, що в Україні вже працюють такі компанії зі США як Bunge, Cargill, Westinghouse, Holtec: "Це те, що було розпочато ще за мого уряду, і зараз продовжується урядом Володимира Гройсмана".

Обговорювалося також і питання енергетичної безпеки, повідомив він, зокрема - проекту "Північний потік-2".

"Нас не може не турбувати рішення Німеччини, яка фактично дозволила будівництво "Нордстрім-2". Ми сподіваємось на те, що Європейський Союз усвідомить небезпеку, яку несе цей проект для європейської енергетичної безпеки. І американські політики чудово усвідомлюють, яку небезпеку цей проект несе і для України, і для Європи, і для Сполучених Штатів", - сказав він.

Окрім того, піднімалося питання ухвалення закону про антикорупційний суд: "Думаю, що український парламент проголосує за цей законопроект, який буде відповідати критеріям Венеціанської комісії. Проте на питання боротьби з корупцією треба дивитися ширше. Це не тільки НАБУ, НАЗК, антикорупційний суд – це в першу чергу питання приватизації, дерегуляції, зменшення бюрократії і захист прав інвесторів. Для того, щоби в Україну, прийшли інвестори, які дадуть можливість платити більше, заробляти більше і мати менше корупції".