ua en ru

Яценюк прийде до ГПУ і відповість на всі запитання, - прес-секретар

Яценюк прийде до ГПУ і відповість на всі запитання, - прес-секретар

Обов'язок відповідальних політиків - відновити силу права в Україні і допомогти правоохоронним органам повернути віру в справедливість покарання за злочини на Майдані. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

"Сьогодні Генеральна прокуратура повідомила про виклик на допит в якості свідків подій на Майдані Президента України Петра Порошенка, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та секретаря РНБО Олександра Турчинова. Сьогодні отримала кілька дзвінків від українських засобів масової інформації з питанням прокоментувати виклик до ГПУ Арсенія Яценюка", - написала вона.

За словами Лаппо, лідер "Народного фронту" був одним з лідерів Майдану, і він, безумовно, прийде в Генеральну прокуратуру і відповість на всі питання для того, щоб допомогти слідству.

"Залишається сподіватися, що Генеральна прокуратура зможе швидше доказово назвати прізвища замовників, організаторів та виконавців злочинів проти учасників революційних подій. Суспільство давно чекає цього", - зазначила Лаппо.


"Тому обов'язок відповідальних політиків відновити силу права в нашій країні і допомогти правоохоронним органам повернути віру в справедливість покарання вбивць, які, на Майдані цілячись у наших патріотів, намагалися розстріляти нашу незалежність", - резюмувала прес-секретар.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України викликає на допити в якості свідків президента Петра Порошенка, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, київського мера Віталія Кличка, голову Верховної Ради Андрія Парубія, голову Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля та інших чиновників.