ua en ru

Яценюк доручив виділити 150 тис. гривень сім'ям загиблих на катері "Іволга"

Яценюк доручив виділити 150 тис. гривень сім'ям загиблих на катері "Іволга" Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр також доручив нагородити рятувальників, які брали участь у рятувальній операції

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив виділити 150 тис. грн сім'ям загиблих в результаті аварії катера "Іволга" в Одеській області. Про це Арсеній заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оскільки це трагедія державного рівня - по 150 тис. грн на сім'ю. Прошу забезпечити виділення відповідного фінансування", - заявив Яценюк, звертаючись до міністра фінансів Наталії Яресько.

Також прем'єр доручив нагородити рятувальників, які брали участь у рятувальній операції на місці аварії катера "Іволга".

Яценюк зазначив, що винні мають бути притягнуті до відповідальності в судовому порядку в найкоротші терміни.

"На сьогоднішній день кількість загиблих достигло 19 осіб. Ще 3 вважаються зниклими без вести, у нас є інформація, що вони були на борту. Зараз ми цю інформацію перевіряємо", - повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, звітуючи в уряді.

Нагадаємо, 17 жовтня біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". Врятувати вдалося 22 людини, загинули, щонайменше, 19 осіб. Троє пасажирів катера "Іволга" числяться зниклими без вести.

За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво.

Суд задовольнив клопотання прокуратури та заарештував на два місяці без можливості внесення застави капітана катера "Іволга".