ua en ru

Яценюк доручив розробити формулу ціни на нафтопродукти в залежності від цін на світовому ринку

Яценюк доручив розробити формулу ціни на нафтопродукти в залежності від цін на світовому ринку Фото: Арсеній Яценюк

АМКУ має розробити відповідну формулу

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив розробити формулу ціни на нафтопродукти в залежності від цін на світовому ринку. Про це він сказав в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ціна на нафту склала на рівні 30 долларів то будь ласка рахуйте... вже сьогодні ми бачимо, що є можливість для певного зниження цін на нафтопродукти на автозаправочних станціях, підкреслю, виключно ринковими методами, тут немає ніякого адміністративного тиску, чим менше ціна на нафту, тим менше ціна на пістолеті", - зазначив голова уряду.

Так, Яценюк доручив Антимонопольному комітету спільно з операторами ринку розробити відповідну формулу ціноутворення.

"Тому я прошу вас провести сьогодні-завтра зустрічі з операторами ринку, з Антимонопольним комітетом. І Антимонопольному комітету окремо видати доручення, щоб разом з операторами ринку напрацювати формулу ціноутворення на нафтопродукти в залежності від того, яка ціна на нафту на світових ринках... Це повинна бути публічна, прозора формули і публічний підхід", - підкреслив він.

Нагадаємо, Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розширити список російських товарів, які потрапляють під санкції.