ua en ru

Яценюк доручив розслідувати видачу ліцензій офшорним компаніям на розробку надр шельфу Чорного моря

Яценюк доручив розслідувати видачу ліцензій офшорним компаніям на розробку надр шельфу Чорного моря Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Відповідне доручення прем'єр дав Вощевському

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єр-міністру Валерію Вощевському провести службове розслідування щодо видачі ліцензій офшорним компаніям на розробку надр шельфу Чорного моря. Про це Яценюк заявив в ході засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"За інформацією, яка з'явилася в ЗМІ, дві офшорні компанії, назви у мене тут є, разом з державною компанією НАК "Надра України" при сумнівних обставинах отримали сім ліцензій. Поки що не отримали. Вони в процесі. На останній стадії. Сім ліцензій на надра північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря", - заявив Яценюк.

Прем'єр пояснив, що відповідні ліцензії можуть бути надані у зв'язку з пропуском законодавства. Згідно зі схемою, без проведення аукціону виграє спільне підприємство, частка держави в якому становить 25%.

"Я прошу Вас, Валерій Миколайович ( Вощевський - ред.) разом з Нацгосслужбой, перше, призначити службове розслідування Госгеонадр з приводу оформлення цих ліцензій і призначити так само відповідне службове розслідування в Міністерстві екології, хто з керівництва, або колишнього, або чинного вносив рішення щодо створення спільного підприємства і роздачу цих семи ліцензій", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити робочу групу з реформування структури обласних державних адміністрацій (ОДА).