ua en ru

Яценюк доручив Мінспорту популяризувати спорт на телебаченні

Яценюк доручив Мінспорту популяризувати спорт на телебаченні Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр запропонував запустити програму про спорт на суспільному телебаченні

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру молоді і спорту України Ігорю Жданову провести переговори з керівниками телеканалів, аби в ефірах запустити програми з популяризації спорту. Про це Яценюк заявив під час першого засідання організаційного комітету з підготовки до літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро-2016, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу Ігор Олександрович вас, разом з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення провести зустрічі з основними телевізійними каналами. Нам потрібна популяризація спорту і здорового способу життя. Це прив'язані речі. І телебачення повинне відігравати в цьому дуже важливу роль", - сказав Яценюк.

Зокрема, прем'єр запропонував президенту Національного олімпійського комітету Сергію Бубці запустити програму на суспільному телебаченні.

"Сергій Назарович, можливо, на суспільному телебаченні ми готові, щоб зробити окрему передачу. По іншим каналам, які комерційні - давайте з ними проведемо дискусію", - повідомив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, за словами Жданова, найближчим часом буде створено декілька національних олімпійських спеццентрів.

Також 19 травня 2015 р. Верхова Рада повернула фізкультурників у дитячі садочки.