ua en ru

Рада повернула фізкультурників у дитячі садочки

Рада повернула фізкультурників у дитячі садочки Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 2067 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Даний законопроект відновлює у законі "Про фізичну культуру і спорт" норми щодо обов'язковості передбачення посад фахівців з фізичної культури у дошкільних та інших навчальних закладах.

Також законопроект передбачає збільшення мінімальної кількості уроків з фізичної культури у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з двох до трьох на тиждень.

Крім того, пропонується заборонити скорочення існуючої мережі державних і комунальних закладів фізичної культури і спорту без згоди центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту, а також скасовуються норми щодо запровадження плати за навчання дітей у дитячо-юнацьких спортивних школах.

Нагадаємо, Мінмолоді пропонує позбавити державу впливу на правила спортивних змагань.