ua en ru

Яценюк доручив МЕРТ створити раду експортерів з реалізації ЗВТ з ЄС

Яценюк доручив МЕРТ створити раду експортерів з реалізації ЗВТ з ЄС Фото: Арсеній Яценюк

Частина міністерств не поспішають реалізувати завдання уряду в рамках реалізації ЗВТ з ЄС

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України створити раду експортерів для реалізації угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні в ході засідання колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Частина міністерств не поспішають реалізувати завдань уряду в рамках реалізації угоди про ЗВТ стосовно імплементації положень угоди. Найбільше, що мене турбує, так це технічні регламенти та це компетенція Міністерства економіки. Що таке технічні регламенти? Це стандарти якості продукції. Ми відмовляємося від радянських Гостів і переходимо на технічні регламенти, на якість продукції і на стандарти, які в ЄС. Це єдиний шлях до того, щоб завоювати нові ринки, тому що європейські технічні регламенти - це конгруентність української продукції", - сказав Яценюк.

"Я прошу Міністерство фактично прискорити цю роботу і в рамках виступу торгового представника України, щоб ми створили раду експортерів, стягнули повністю всі компанії України, які здатні експортувати і завойовувати інші ринки і по кожній компанії пройтися - що для цієї компанії потрібно вирішити і в якій країні", - наголосив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, ЗВТ з європейським союзом починає діяти з 1 січня 2016 р.