ua en ru

Яценюк очікує вердикт у газовому спорі "Нафтогазу" і "Газпрому" в 2016

Яценюк очікує вердикт у газовому спорі "Нафтогазу" і "Газпрому" в 2016 Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр очікує, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки

Україна очікує вердикт Стокгольмського арбітражного у газовому спорі між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" в 2016 році. Про це під час прес-конференції 29 грудня 2015 року повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондет РБК-Україна.

"Ми судимося з підрозділом Російської Федерації - російський "Газпром" - по двом контрактам. Перший - це контракт купівлі-продажу газу. Другий - це контракт по транзиту. Два судових позови спрямовані до Стокгольмського арбітражного суду. Ми очікуємо, що в 2016 році буде винесений фінальний вердикт в Стокгольмському арбітражі. Україна переконана у своїй позиції, в правильності позовних вимог. І ми очікуємо, що Росія відшкодує Україні мільярдні збитки, пов'язані з несправедливими газовими контрактами", - заявив Яценюк.

Також він нагадав, що наразі Україною подано чотири судових справи проти Російської Федерації за незаконну анексію Криму, які розглядаються в Європейському суді з прав людини. Також є позов в ООН щодо притягнення Росії до відповідальності за порушення міжнародної конвенції про боротьбу з тероризмом.

Нагадаємо, Яценюк очікує ціну на природний газ у 2016 році нижче 200 доларів.