ua en ru

Прес-конференція Яценюка за підсумками 2015 року: онлайн-трансляція

Прес-конференція Яценюка за підсумками 2015 року: онлайн-трансляція Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Яценюк підводить підсумки 2015 року

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні, 29 січня 2015 р., дає підсумкову прес-конференцію за підсумками минулого 2015 року. Онлайн-трансляцію канал веде уряду в Youtube.

Початок прес-конференції заплановано на 16:00.

Яценюк очікує ціну на газ в 2016 році нижче 200 доларів

В ході прес-конференції прем'єр заявив про те, що очікує ціну на природний газ у 2016 році нижче 200 доларів. Також він зазначив, що Україні нарешті вдалося "злізти з російської "газової голки".

"У поточному році нам вдалося отримати кредит для придбання газу саме на західному кордоні, а не на східному кордоні завдяки спільним зусиллям з ЄБРР. Можу вам вже чітко сказати, що ми очікуємо ціну на природний газ нижче 200 доларів",- сказав Яценюк.

Відзначимо, раніше сьогодні підсумки роботи за рік підбили ряд інших вищих чиновників країни.

Так, спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман в тому числі пообіцяв підписати держбюджет на 2016 рік вже сьогодні, а також спрогнозував, що парламент схвалить зміни до Конституції в частині децентралізації до лютого 2016 р.

У свою чергу, голова Національного банку Україна (НБУ) Валерія Гонтарєва розповіла про перспективи отримання міжнародної фінансової допомоги Україною, допустивши об'єднання третього і четвертого траншів МВФ. Також вона повідомила, що Нацбанк вважає реалістичним курс 24,1 гривні за долар.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов в ході сьогоднішнього брифінгу також підбив деякі підсумки року. Так, він повідомив, що РНБО визначив пріоритетом 2016 року відновлення ППО. Також Турчинов заявив, що Росія повністю зірвала виконання мінських угод.

При цьому голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко на підсумковій прес-конференції повідомив, що ДПС сподівається на повернення контролю над ділянкою російського кордону до 2016 року.