ua en ru

Яценюк - Насірову: співробітники ДФС, які підпадають під люстрацію, мають бути звільнені 26 жовтня

Яценюк - Насірову: співробітники ДФС, які підпадають під люстрацію, мають бути звільнені 26 жовтня Фото: Арсеній Яценюк надіслав меседж Роману Насірову

Про це заявив прем'єр Яценюк у телезверненні 25 жовтня

Всі працівники Державної фіскальної служби України (ДФС), що потрапляють під дію закону "Про очищення влади" (про люстрацію, - ред.), мають бути звільнені. Про це заявив голова Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк у неділю, 25 жовтня, в телепрограмі "10 хвилин із прем'єр-міністром", повідомили у прес-службі Кабміну.

Як зазначив Яценюк, уряд, відповідно до закону про люстрацію, доручив Міністерству юстиції України провести перевірку всього складу ДФС.

"З'ясувалося, що 42% вищого керівного складу ДФС - це податківці і митники, які працюють у центральному апараті, - підлягають негайному звільненню. Ще 15% вищого керівного складу керівництва ДФС в областях також підлягають звільненню", - уточнив прем'єр.

За його словами, відповідний акт про підсумки урядової перевірки передано главі ДФС Роману Насірову. "У понеділок (26 жовтня, - ред.) всі ці люди (співробітники ДФС, - ред.) мають бути звільнені", - наголосив Яценюк.

Як повідомлялося, Мін'юст допускає звільнення Насірова через недотримання закону про люстрацію.

Нагадаємо, раніше Яценюк анонсував оцінювання роботи ДФС за чотирма критеріями.