ua en ru

Яценюк: міжнародні аудитори закінчать розгляд обґрунтованості ЖКГ-тарифів наступного тижня

Яценюк: міжнародні аудитори закінчать розгляд обґрунтованості ЖКГ-тарифів наступного тижня Фото: Арсеній Яценюк

Після чого звіт представлять у Раді

Чотири світові аудиторські компанії закінчать розглядати обґрунтованість встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги наприкінці наступного тижня. Про це сьогодні повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чотири великі аудиторські компанії повинні провести повну перевірку тих тарифів, які встановлені НКРЕКП. Це незалежний орган, але мені як прем'єр-міністру ховатися і говорити, що це не я встановлював тарифи... некрасиво, бо вся влада несе відповідальність за становище у країні. Це Президент України, Кабмін та інші державні органи, ким би вони не призначалися. Ми завершимо аудиторську перевірку - правильні вони (тарифи, - ред.) чи ні - з чотирма найбільшими світовими компаніями на кінець наступного тижня", - зазначив Яценюк.

"Пропоную і прошу шановного голови ВР, коли у нас буде готовий незалежний звіт світових аудиторів з цього приводу (встановлення тарифів, - ред.), окремо запросити сюди, в парламент, уряд, представників НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, аудиторів, якщо вони погодяться, роздамо звіти кожному народному депутату України і знімемо питання економічними відповідями про те, як утворюються тарифи", - заявив Яценюк.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр сьогодні запропонував розглянути в Раді утворення тарифів з "Нафтогазом", НКРЕКП та аудиторами.