ua en ru

Яценюк: Кабмін сьогодні вніс у Раду держбюджет-2016 і податкову реформу

Яценюк: Кабмін сьогодні вніс у Раду держбюджет-2016 і податкову реформу Фото: Арсеній Яценюк

Також прем'єр повідомив, що до парламенту вже внесено проект податкової реформи

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 грудня 2015 року, вніс у Верховну Раду України (ВРУ) проект державного бюджету на 2016 рік. Про це в ході звіту уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Сьогодні уряд вніс у Раду закон України про державний бюджет і ми плануємо на наступний рік підвищення соціальних стандартів на 12%", - заявив Яценюк.

Також прем'єр повідомив, що до парламенту вже внесено проект податкової реформи.

"Відповідно до наших домовленостей, які оголосив президент України, уряд вчора затвердив податкову реформу. Сьогодні ця податкова реформа відправлена до парламенту і президент України своїм листом звертається до парламенту розглянути даний законопроект за невідкладною процедурою, включити його до порядку денного. Ми дуже просимо, щоб цей законопроект був підтриманий, проголосований", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що знижені ставки податків вступають в дію уже з 1 січня 2016 року, а сам оновлений Податковий кодекс - з 1 квітня 2016 року.

Відзначимо, 11 грудня 2016 року виповнюється рік з моменту затвердження програми дій Кабміну Яценюка. Програма розрахована на два роки, в якій прописано, що Верховна Рада 12 місяців не може розглядати питання про відповідальність уряду і звільнити його.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Кабінет міністрів України затвердив на своєму засіданні проект держбюджету на 2016 рік і зміни в Податковий кодекс.