ua en ru

Яценюк хотів залишити в ДФС Хоменка, але звільнити Білоуса, - джерело

У комісії з розслідування фактів зловживань у Державній фіскальній службі (ДФС) повідомили, що через добу після підписання актів розслідування усіма сторонами, під загрозою звільнення опинився глава відомства Ігор Білоус. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Комісія Абромавичуса по ДФС: Білоус тримається з останніх сил, Макаренко та Хоменко йдуть".

За інформацією РБК-Україна, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні парламентської фракції обурився, чому він повинен залишити Білоуса і звільняти друзів, маючи на увазі Хоменко, якого Яценюк знає мало не з молодих років.

"Але, за інформацією джерел в уряді, Ігор Білоус знайшов спільну мову в главою Адміністрації Президента Борисом Ложкіним", - наголошується в матеріалі.

"Очевидно, що йде боротьба. Хоча прем'єр спокійно міг сам всіх звільнити без усього цього і неприємно, що у всьому цьому замішана комісія - депутати, представники бізнесу. Адже мова вже йде про репутацію", - зазначив один з учасників розслідування.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови ДФС Ігоря Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови ДФС Анатолія Макаренка.