ua en ru

Яценюк: дострокові парламентські вибори завершаться руїною

Яценюк: дострокові парламентські вибори завершаться руїною Фото: Арсеній Яценюк про наслідки перевиборів у Раду

Прем'єр нагадав, що є легітимним

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що дострокові парламентські вибори завершаться руїною в Україні. Про це він заявив у "10 хвилинах" увечері 28 лютого, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього - відправити уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним - вони завершаться руїною", - наголосив Яценюк.

Він нагадав, що звернувся до парламенту з вимогою розглянути питання відставки Кабінету міністрів, і це рішення не було підтримано більшістю членів Верховної Ради: "Таким чином уряд юридично є повністю легітимним та продовжує працювати. Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край".

"Відповідальність за це лежить на всіх нас - на президентові і його фракції, на інших політичних силах, які формували коаліцію "Європейська Україна" - це "Народний фронт", "Батьківщина" "Самопоміч" та Радикальна партія Олега Ляшка, які підписували коаліційну угоду і затверджували програму дій Кабміну", - підкреслив глава уряду.

Прем'єр також зауважив, що відповідальність має бути реальною, а не вдаваною.

Нагадаємо, раніше Яценюк запропонував президентові Порошенку сформувати новий Кабінет міністрів, якщо прем'єр його не влаштовує.