ua en ru

Ціни виробників промпродукції в Україні у грудні 2012 р. знизились на 1,5%, - Держстат

В Україні ціни виробників промислової продукції в грудні 2012 р. в порівнянні з листопадом знизились на 1,5%, з початку року - зросли на 0,3%. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

Ціни на продукцію добувної промисловості у грудні знизилися на 0,6%. У добуванні паливно-енергетичних корисних копалин продукція подешевшала на 1,4%, зокрема у видобуванні, збагаченні та агломерації кам'яного вугілля - на 1,8%, видобуванні нафти - на 0,8%. У добуванні корисних копалин, крім паливно-енергетичних, відбулося підвищення цін на 0,4%.

У переробній промисловості індекс цін виробників становив 100,0%. Продукція підприємств з виробництва продуктів нафтоперероблення подешевшала на 1,2%, металургійного виробництва - на 0,5%, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції та хімічного виробництва - на 0,3%. Водночас у виробництві коксу, машин та устаткування, обробленні деревини та виробництві виробів з неї, виробництві транспортних засобів та устаткування, електричного, електронного та оптичного устаткування, гумових та пластмасових виробів ціни підвищилися на 0,4-0,3%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв ціни зросли на 0,4%, у т.ч. у виробництві борошномельно-круп'яних виробів, переробленні та консервуванні овочів та фруктів - на 1,4%, виробництві рибних продуктів - на 1,1%, напоїв, хліба і хлібобулочних виробів - на 0,7%, молочних продуктів - на 0,4%. Разом з цим на 1,9% знизилися ціни у виробництві цукру.

У виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води зафіксовано зниження тарифів на 6,1% за рахунок здешевлення електроенергії на 6,7%.

Читайте також: Дефляція в Україні за 12 міс. 2012 р. склала 0,2%, - Держстат