ua en ru

Ціни на нафту зростають на даних про запаси у США

Ціни на нафту зростають на даних про запаси у США Фото: світовий ринок нафти

Вартість нафти Brent становить 57,30 дол./бар

Ціна марки північноморської нафти Brent вранці 16 липня 2015 р. тримається вище за позначку 57 доларів за барель. Про це свідчать дані торгів на сайті РБК.

Так, станом на 10:14 за київським часом вартість нафти Brent склала 57,30 дол./бар. Це на 0,44% вище за рівень закриття попередніх торгів.

За даними Bloomberg, серпневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures о 8:40 подорожчали на 0,65% до 57,42 дол. за барель. До закриття ринку в середу вартість ф'ючерсів скоротилася на 2,50% до 57,05 дол. за барель. Додамо, що торги за серпневим контрактом на Brent завершаться 16 липня.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла в четвер на 50,68% до 51,76 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на 3,07% до 51,41 дол. за барель.

"Динаміка запасів (нафти у США, - ред.) була позитивною, хоча ми побачили невелике підвищення в Кушингу. Настрої раніше досить нестійкі, оскільки зростання пропозиції продовжується високими темпами. Спостерігається обережний оптимізм", - зазначив старший аналітик сировинного сектора в Autralia & New Zealand Banking Group Ltd. Деніел Хайнс.

Американські НПЗ за минулий тиждень використали максимальну кількість нафти з 1989 р - 16,8 млн барелів на добу, що призвело до скорочення товарних запасів на 4,35 млн барелів замість очікуваних 1,9 млн барелів.

Однак на найбільшому терміналі в Кушингу, штат Оклахома, де зберігаються фізичні обсяги нафти, що торгується на NYMEX, запаси збільшилися на 438 тис. барелів.

Нагадаємо, вчора нафта дорожчала на тлі очікувань дій Ірану.