ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent ростуть, відіграючи своє падіння за попередні два дні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння за попередні два дні. Станом на 12:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 123,30 (+0,91) при діапазоні котирувань 122,60-123,20;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 103,33 (+0,55) при діапазоні котирувань 102,95-103,60.

Позитивна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена технічними покупками нафтових ф'ючерсів, які за попередні два дні істотно подешевшали, забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX сьогодні додатково сприяє зростанню цін на нафту. Долар з початку дня помітно знизився проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют знизився більш ніж на 0,4% і зараз тримається нижче позначки 78,9 пункту, забезпечуючи привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Фондові індекси Європи сьогодні відіграють своє падіння за попередні три дні, що є ще одним стимулом для зростання нафтових котирувань. Зазначимо, за попередні два дні (29 і 28 березня) ціна нафти Brent впала на 2,5%, а ціна нафти WTI втратила 4,3%. У тому числі ціна нафти WTI (Light Sweet) упала до найнижчої позначки за шість тижнів і за підсумками торгів 29 березня вперше після 13 лютого ц.р. встановилася нижче 103 дол./бар. Ціна нафти Brent напередодні впала до найнижчого значення за три тижні і вперше після 6 березня ц.р. встановилася нижче 123 дол./бар.