ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent втратили сьогодні з початку дня більш 1 дол./бар

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent втратили з початку дня більш 1 дол./бар. Станом на 13:30 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (березень) - 117,27 (-1,32) при діапазоні котирувань 117,00-118,61;
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 98,81 (-1,03) при діапазоні котирувань 98,53-99,89.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає через фіксацію прибутку, а також через невпевненість учасників ринку в успішному завершенні переговорів про виділення фінансової допомоги Греції. Інвестори стурбовані тривалою невизначеністю з вирішенням питання про надання фінансової допомоги Греції.

Напередодні уряд Греції та міжнародні кредитори майже домовилися про умови нової фінансової програми. Однак, за словами учасників переговорів, поки не всі пункти запропонованої програми сторонам вдалося узгодити.

На цьому тлі в Європі провідні фондові індекси сьогодні знижуються, чинячи тиск на нафтові котирування. Тим часом долар на FOREX дорожчає проти євро і інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют підріс з початку дня приблизно на 0,2% і зараз тримається вище за позначку 78,7 пункту.
Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів сьогодні сильно ослаб також через те, що на ринку сформувалася значна премія для спекулятивних продажів. Ціна нафти Brent після восьми сесій безперервного зростання додала 7,84 дол./бар., або на 7,1%, і за підсумками торгів 9 лютого вперше за шість з половиною місяців встановилася вище 118 дол./бар. У той же час ціна нафти WTI за три попередні сесії виросла на 2,93 дол./бар., або на 3%, і напередодні досягла максимального значення за три тижні, встановившись вище 99 дол./бар.