ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 8 листопада знижуються через технічну корекцію

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються через технічну корекцію. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси виросли в середньому на 2,5%, забезпечивши привабливі умови для технічних продажів і фіксації прибутку, що утворився.
Станом на 8:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 114,49 (-0,07) при діапазоні котирувань 114,20-114,80;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 95,48 (-0,04) при діапазоні котирувань 95,33-95,87.
Негативна динаміка в цінах по операціях сьогодні також додатково обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи підріс проти євро та інших валют, забезпечивши непривабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні перевищує 77 пунктів після того, як два попередніх торговельних дні цей показник залишався нижче цієї позначки.
На ринку акцій країн АТР провідні фондові індекси сьогодні в основному знижуються, що теж чинить тиск на нафтові котирування. Так, головний фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite знизився з початку дня приблизно на 0,1%, а головний фондовий індекс Японії Nikkei знизився майже на 1,3%.
Нагадаємо, за підсумками торгів напередодні офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) досягла максимального значення за три місяці - 95,52 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent досягла максимального значення за два місяці - 114,56 дол./бар. Зростання цін на нафтові ф'ючерси напередодні забезпечив відносно дешевий долар, а також інформація про поліпшення справ на ринку праці в США. Так, за підсумками жовтня безробіття в США знизилося і склало 9% проти 9,1% місяцем раніше.