ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet впали з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet впали з початку дня більш ніж на 1 дол і станом на 16:25 мск складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 107,65 (-1,30) при діапазоні котирувань 107,63-109,44;

- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 105,79 (-1,15) при діапазоні котирувань 105,77-107,69.

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються через поглиблення технічної корекції і продовження ліквідації довгих позицій, що почалася в кінці минулого тижня. Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб після того, як на початку торгового днів 2 серпня котирування нафти Brent вперше за чотири місяці перевищили цінову позначку 110 дол./бар., А котирування нафти WTI вперше за два тижні ледь не досягли значення 109 дол./бар.

За підсумками торгів 2 серпня нафта на біржах перший раз за три сесії подешевшала, в результаті чого ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в середньому на 0,7%. Однак після зниження цін на нафту привабливі умови для відкриття довгих позицій не сформувалися. За підсумками завершилася торгового тижня (29 липня - 2 серпня) нафта на біржах помітно підросла в ціні. Так, офіційна ціна нафти WTI підвищилася за тиждень на 2,24 дол./бар. (+2,1%), А барель нафти Brent став дорожчим на 1,78 дол. (+1,7%).

На початку торгового дня нафтові котирування слабо росли через зниження курсової вартості американського долара. Однак через дефіцит підтримуючих новин покупки нафтових ф'ючерсів до 13:00 мск припинилися, як тільки намітилися перспективи стабілізації позицій валюти США.

За підсумками торгів 2 серпня нафта на біржах подешевшала через більш слабких, ніж очікувалося, даних про стан справ на ринку праці США, які викликали побоювання щодо стабільності попиту світової економіки на енергоносії. Сьогодні в США будуть опубліковані дані за липень з ділової активності в сфері послуг. Аналітики прогнозують, що індекс ISM Non-Manufacturing PMI складе 53,2 пункту проти 52,2 пункту, що, можливо, зможе трохи підтримати ринок нафтових ф'ючерсів, вважають експерти.