ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються через технічну корекцію

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються. Станом на 12:30 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 109,41 (-0,13) при діапазоні котирувань 109,17-110,09;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 107,86 (-0,03) при діапазоні котирувань 107,67-108,82.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами викликана технічною корекцією. Нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні за підсумками торгів 1 серпня 2013 р. істотно подорожчала. Так, напередодні офіційна ціна нафти Brent підвищилася на 1,7% і досяг чотиримісячного максимуму, перевищивши позначку 109,50 дол./бар. Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні виросла на 2,7% і досягла максимуму майже за два тижні, встановившись всього на 11 центів нижче 108 дол./бар. Сьогодні вранці нафтові котирування оновили свої локальні максимуми, після чого інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб.

Корекція на ринку нафтових ф'ючерсів також викликана очікуваннями публікації в США свіжих даних про стан справ на ринку праці. Сьогодні в США будуть опубліковані офіційні дані за липень по безробіттю та дані про нових робочих місцях. Аналітики прогнозують, що в липні рівень безробіття в США знизився до 7,5% проти 7,6% в червні. При цьому в американській промисловості в липні було створено 184 тис. нових робочих місць, що помітно нижче аналогічного показника за червень, який склав 195 тис. Тим часом, за даними аналітичного агентства ADP, які були опубліковані двома днями раніше, в липні в США було створено 200 тисяч нових робочих місць.

Негативна динаміка нафтових котирувань сьогодні також викликана помітним зростанням курсової вартості американського долара. Напередодні після публікації порції свіжих даних про поліпшення справ в економіці США долар помітно подорожчав проти євро і інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) виріс на 1 серпня більш ніж на 1% і досягла максимуму за два тижні, перевищивши 82,3 пункту. Сьогодні вранці цей індикатор досяг позначки 82,465 пункту, що технічно послабило попит на нафту та інші товарні активи, ціни на які встановлено у валюті США.