ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються після попередніх двох сесій зростання

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються після попередніх двох сесій зростання.  Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена ​​ослабленням побоювань щодо порушення постачань нафти з Близького Сходу. Так , на ринку нафтових ф'ючерсів зберігається невизначеність щодо можливого застосування США військової сили щодо Сирії.

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються після попередніх двох сесій зростання . Станом на 11:40 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали ( дол./бар.):

- IPE Brent Crude ( жовтень) - 115,93 ( -0,19 ) при діапазоні котирувань 115,56-116,18;

- Light , Sweet Crude Oil ( жовтень) - 110,17 ( -0,36 ) при діапазоні котирувань 109,76-110,38.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена ​​ослабленням побоювань щодо порушення постачань нафти з Близького Сходу. Так , на ринку нафтових ф'ючерсів зберігається невизначеність щодо можливого застосування США військової сили щодо Сирії.

Разом з тим зниження цін на нафтові ф'ючерси сприяють дані про скорочення в серпні імпорту нафти Китаєм. Так, у серпні імпорт нафти Китаєм скоротився відносно липня майже на 18 % ( з 6,15 млн бар./ день до 5,07 млн бар./день ), що викликало побоювання ослаблення глобального попиту на енергоносі

Негативна динаміка нафтових котирувань сьогодні також технічно обумовлена ​​фіксацією прибутку, що утворився за попередні дві сесії. За підсумками торгів 6 вересня ціна нафти Brent досягла максимуму за півтора тижні , перевищивши 116 дол./бар., а ціна нафти WTI ( Light Sweet ) досягла максимального значення за 28 місяців , встановившись вище 110,5 дол. /бар., через що інтерес до покупок нафти послабшав. За два торгові дні (6 і 5 вересня) барель нафти Brent подорожчав на 1,21 дол, а барель нафти WTI ( Light Sweet) - на 3,3 дол, забезпечивши на сьогодні премію для спекулятивних продажів.