ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні зростають. Станом на 13:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (листопад) - 108,62 (+0,30) при діапазоні котирувань 108,00-108,81;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 102,76 (+0,10) при діапазоні котирувань 102,20-102,87.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена технічними покупками. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси помітно знизилися, забезпечивши технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Так, за підсумками торгів 25 вересня офіційна ціна нафти Brent пробила свій тижневий мінімум і встановилася нижче позначки 108,4 дол./бар. Нафта WTI (Light Sweet) напередодні подешевшала шостий раз поспіль. Ціна нафти WTI просіла до майже тримісячного мінімуму і вперше з початку липня встановилася нижче за позначку 103 дол./бар.

Однак активні покупки нафтових ф'ючерсів сьогодні ускладнені. Нафтотрейдери чекають свіжих макроекономічних даних із США, які можуть чинити сильний вплив на глобальні ринки. Так, сьогодні в США будуть опубліковані щотижневі дані щодо трудової зайнятості та остаточні дані по ВВП за II квартал 2013р.