ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знизилися з початку дня більш ніж на 60 центів

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знизилися з початку дня більш ніж на 60 центів. Станом на 14:00 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (грудень) - 108,97 (-0,64) при діапазоні котирувань 108,75-109,46;

- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 98,06 (-0,62) при діапазоні котирувань 98,01-98,57.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена технічними продажами. За підсумками торгів напередодні ціни на нафтові ф'ючерси помітно зросли і значною мірою відіграли своє падіння за попередній торговий тиждень, забезпечивши сьогодні премію для спекулятивних продажів.

Так, за підсумками торгів 28 жовтня офіційна ціна нафти Brent виросла на 2,5% і вперше за чотири сесії перевищила позначку 109 дол./бар. Тим часом нафта WTI (Light Sweet) напередодні подорожчала третій раз поспіль. За три сесії нафта WTI подорожчала 1,82 дол. (+1,8%) і перший раз за п'ять сесій встановилася вище цінової позначки 98 дол./бар.

Продажі нафтових ф'ючерсів сьогодні також викликані очікуваннями подальшого збільшення в США комерційних запасів сирої нафти, які ростуть вже п'ять тижнів поспіль. За період з 13 вересня по 18 жовтня запаси сирої нафти в США зросли на 24,1 млн бар. і досягли максимуму за три з половиною місяці - 379,8 млн бар. На цей раз галузеві експерти прогнозують, що за підсумками чергової звітного тижня, що завершився 25 жовтня, комерційні запаси сирої нафти в США виросли ще на 3,4-3,6 млн бар.

Знижений попит на нафтові ф'ючерси сьогодні також викликаний відсутністю у біржових експертів та інвесторів єдиної думки щодо найближчих перспектив програми монетарного стимулювання американської економіки. Сьогодні розпочинається дводенне засідання комітету відкритого ринку ФРС США, на якому буде оголошено відповідне рішення, яке надасть сильний вплив на глобальні ринки.