ua en ru

Ціни на нафту в 2013 р. продовжать рухатися в діапазоні 90-125 дол./бар, - експерти

Ціни на нафту в наступному році продовжать рухатися в діапазоні 90-125 дол. за барель, вважають експерти банку Saxo Bank, повідомляє телеканал "Росія 24".

Згідно з їхнім прогнозом середня вартість нафти марки Brent у наступному році складе 111 дол. за барель. На погляд глави дослідницького підрозділу товарно-сировинних ринків Оле Хансена, зростанню вартості нафти сприятимуть геополітичні ризики в Близькосхідному регіоні, а також приплив спекулятивного капіталу.

"Нафта марки Brent стала пріоритетним сортом для більшості фізичних угод на глобальному нафтовому ринку, що робить її найбільш кращим сортом нафти для інвестицій", - відзначає Хансен.

У той же час на ціни "чорного золота" буде чинити тиск зростання видобутку в Саудівській Аравії і США, в результаті чого на нафтовому ринку значно збільшилася пропозиція.

"Незважаючи на те що ціни на нафту як і раніше здатні продемонструвати різкі скачки, як правило, вгору, нові способи нафтовидобутку повинні забезпечити більш сприятливу і менш волатильну ситуацію на ринку, ніж у минулі роки", - прокоментував Хансен.

Читайте також: В Україні може подорожчати пальне через ситуацію у фінансовій сфері, - експерт