ua en ru

Ціни на нафту знижуються через повідомлення про Ебола в Нью-Йорку

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про випадок захворювання Ебола в найбільшому місті США Нью-Йорку

Ціни на нафту знижуються після повідомлення про випадок захворювання Ебола в найбільшому місті США Нью-Йорку, передає Reuters.

До 8:35 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,39 дол. до 86,44 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,49 дол. до 81,60 дол. за барель. У четвер Brent подорожчала на 2,5%, що стало максимальним зростанням з 12 червня.

Новина про хворого Ебола доктора в Нью-Йорку викликала у інвесторів нові побоювання про епідемії, результатом чого стало падіння котирувань акцій в США та Азії.

"Такі новини погано відбиваються на ризикованих активах, тому що інвестори хочуть убезпечити себе. Це може вплинути на обсяг перевезень і таким чином відбитися на нафтових ринках. Також можлива фіксація прибутку після значного зростання цін напередодні", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Саудівська Аравія, найбільший в світі експортер нафти, у вересні знизила видобуток на 328 тис. барелів на добу в порівнянні з серпнем до 9,36 мільйона барелів, повідомило джерело в галузі. ОПЕК обговорить обмеження на видобуток, становить 30 мільйонів барелів на добу, на нараді 27 листопада. Досі лише небагато з 12 країн картелю висловилися за зниження виробництва для підтримки цін.

Нагадаємо, 23 жовтня ціни на нафту виросли після виходу хороших макроекономічних показників Європи і Китаю.