ua en ru

Ціна на Brent зросла на 0,21 дол. до 84,92 дол./барель, WTI - на 0,20 дол. до 80,72 дол./барель

Ціни на нафту зростають після виходу хороших макроекономічних показників Європи і Китаю

Ціни на нафту зростають після виходу хороших макроекономічних показників Європи і Китаю, передає Reuters.

До 15:05 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,21 дол. до 84,92 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,20 дол. до 80,72 дол. за барель. Раніше в четвер Brent подешевшала до тижневого мінімуму 84,23 дол. за барель, а ціна WTI в середу знизилася більш ніж на 2 дол.

Зростання ділової активності в єврозоні прискорився в жовтні, як показав зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI), що розраховується компанією Markit. Зростання виробничого сектора Китаю трохи прискорився в цьому місяці, показав попередній індекс менеджерів із закупівель (PMI), розрахований HSBC/Markit.

Запаси нафти в США виросли на 7,1 мільйона барелів минулого тижня, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 2,7 мільйона.

Деякі країни ОПЕК закликають організацію знизити ліміт на видобуток на нараді 27 листопада. На думку Лівії, видобуток необхідно скоротити як мінімум на 500.000 барелів на добу, але більшість учасників ОПЕК, включаючи найбільшого експортера нафти Саудівської Аравії, готові миритися з низькими цінами. Саудівська Аравія у вересні підвищила видобуток до 9,7 мільйона барелів на добу з 9,6 мільйона в серпні, повідомив джерело в галузі.

"Не думаю, що буде зниження видобутку. Учасники ОПЕК бояться, що цього буде недостатньо для зростання цін, а вони втратять частку ринку", - сказав аналітик Commerzbank Карстен Фріч.

Нагадаємо, вранці 23 жовтня ціни на нафту знизилися після повідомлення про значне зростання запасів в найбільшому споживачі нафти США.