ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні виросли на 1%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні виросли до активних контрактів на 1%, передає РБК. За підсумками торгів 27 жовтня 2010 р. на TOCOM офіційна ціна найбільш активного за ф'ючерсними операціями (березень) становить 42,020 (+0,410) тис. ієн за кілолітр (приблизно 81,98 дол./бар.).
Ціна активного контракту встановилася в контанго щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні не змінилася і склала 41,360 (0,00) тис. ієн/кілолітр (приблизно 80,69 дол./бар.).
Middle East Crude Oil, представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman, вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку встановить агентство Platts.