ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні впали майже на 3%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні різко знизилися. Стосовно до активних контрактами ціни на нафту в Токіо сьогодні впали майже на 3%. У тому числі офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (березень) за підсумками торгів 20 жовтня 2011р. на TOCOM склала 48,880 тис. ієн за кілолітр (приблизно 101,30 дол. / бар.), знизившись на 1,480 тис. ієн (-2,9%).
При цьому ціна активного контракту встановилася в беквордаціі щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 50,100 тис. ієн / кілолітр (приблизно 103,83 дол. / бар.), Знизившись на 700 ієн, або на 1, 4%.
Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001р. Контракт є розрахунковим - тобто фізична поставка нафти за ф'ючерсом не передбачена. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.