ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні впали більш ніж на 3,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні різко знизилися. Стосовно до активних контрактами ціни на нафту сьогодні впали більш ніж на 3,5%. У тому числі офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (вересень) за підсумками торгів 12 квітня 2011 р. на TOCOM склала 60,360 (-2,270) тис. ієн за кілолітр (приблизно 113,19 дол./бар.), втративши за день 3,6%, передає РБК.
Ціна вересневого контракту встановилася в беквордації щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 61,290 (-1,390) тис. ієн/кілолітр (приблизно 114,93 дол./бар.), Знизившись за день на 2,2 %.
Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачена.Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.