ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні знизилися майже на 1%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно до активних контрактами сьогодні знизилися майже на 1%. За підсумками торгів 28 грудня 2010 р. на TOCOM офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (травень) склала 47,060 (-0,420) тис. ієн за кілолітр (приблизно 90,42 дол./бар.), повідомляє РБК.
Ціна травневого контракту встановилася в контанго щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 46,850 (-0,050) тис. ієн/кілолітр (приблизно 90,02 дол./бар.), знизившись на 0,1%.
Middle East Crude Oil, представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman, вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку встановить агентство Platts.