ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо сьогодні знизилися менш ніж на 0,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні знизилися менш ніж на 0,5%. У тому числі офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (листопад) за підсумками торгів 6 червня 2011 р. на TOCOM склала 54,700 (-0,250) тис. ієн за кілолітр (приблизно 108,38 дол./бар.), Знизившись за день на 0,45%, передає РБК.
Ціна активного контракту встановилася в беквордації щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 55,410 (-0,190) тис. ієн/кілолітр (приблизно 109,78 дол./бар.), Знизившись за день на 0,3 %.
Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman.Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачена. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.