ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо змінилися незначно, показавши різноспрямовану динаміку

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні змінилися незначно, показавши за підсумками дня різноспрямовану динаміку, передає РБК. Так, ціни на контракти з постачанням у грудні, січні, лютому і квітні трохи підвищилися, в той час як ціни на контракти з постачанням в березні і в травні знизилися.
За підсумками торгів 13 грудня на TOCOM офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (травень) знизилася на 0,02% і склала 46,660 (-0,010) тис. ієн за кілолітр (приблизно 88,44 дол./бар.). Ціна травневого контракту встановилася в контанго щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 46,480 (+0,050) тис. ієн/кілолітр (приблизно 88,10 дол./бар.), підвищившись за день на 0,1%.
Middle East Crude Oil, представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman, вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку встановить агентство Platts.