ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо 30 грудня знизилися більш ніж на 1%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно до активних контрактами сьогодні знизилися більш ніж на 1%.За підсумками торгів 30 грудня 2010 р. на TOCOM офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (травень) склала 46,550 (-0,520) тис. ієн за кілолітр (приблизно 90,75 дол./бар.), Передає РБК.
Ціна травневого контракту встановилася в беквордації щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 46,750 (-0,080) тис. ієн / кілолітр (приблизно 91,13 дол./бар.), Знизившись за день менш ніж на 0 , 2%.
Middle East Crude Oil, представлена сумішшю нафтових марок Dubai і Oman, вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачена.Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку встановить агентство Platts.