ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо 24 жовтня підвищилися більш ніж на 0,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно до активних контрактів сьогодні підвищилися більш ніж на 0,5%. У тому числі офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (березень) за підсумками торгів 24 жовтня 2011 р. на TOCOM склала 49,710 тис. ієн за кілолітр (приблизно 103,94 дол./бар.), підвищившись на 340 ієн (+0,7%).
При цьому ціна активного контракту встановилася в беквордаціі щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 50,5 тис. ієн/кілолітр (приблизно 105,59 дол./бар.), знизившись на 200 ієн (-0 , 4%).
Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізична поставка нафти за ф'ючерсом не передбачена. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи з середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.