ua en ru

Ціни на нафту на біржі в Токіо 17 жовтня виросли більш ніж на 2,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Токійській товарній біржі (ТОСОМ) сьогодні помітно підвищилися. Стосовно активним контрактам ціни на нафту в Токіо сьогодні виросли більш ніж на 2,5%. У тому числі офіційна ціна найбільш активного по операціях ф'ючерсу (березень) за підсумками торгів 17 жовтня 2011 р. на TOCOM склала 50,580 тис. ієн за кілолітр (приблизно 104,24 дол./бар.), підвищившись на 1,280 тис. ієн, або на 2,6%.
При цьому ціна активного контракту встановилася в контанго щодо ціни контракту Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць, яка сьогодні склала 51,160 тис. ієн/кілолітр (приблизно 105,43 дол./бар.), підвищившись на 630 ієн, або на 1,2%.
Middle East Crude Oil - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman. Вона вважається ціновим еталоном для нафтового ринку регіону Близького Сходу. На TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим - тобто фізична поставка нафти по ф'ючерсу не передбачена. Закриття позицій здійснюється по закінченні календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі, виходячи із середньої за місяць ціни нафтової суміші Middle East Crude Oil, яку визначить агентство Platts.