ua en ru

Ціни на Brent зросли до 83,71 дол./барель, WTI - до 79,02 дол./барель

Ціни на Brent зросли до 83,71 дол./барель, WTI - до 79,02 дол./барель
Ціни на нафту зростають через ситуацію в Україні і анархії в Лівії, яка перешкоджає стабілізації видобутку нафти

Ціни на нафту зростають через ситуацію в Україні і анархії в Лівії, яка перешкоджає стабілізації видобутку нафти, передає Reuters.

До 9:40 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,32 дол. до 83,71 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,37 дол. до 79,02 дол. за барель. Минулого тижня Brent подешевшала майже на 3%.

Донецьк знову піддався бомбардуванню в неділю, незважаючи на чинне між українською армією і проросійськими сепаратистами перемир'я. Київ звинувачує Росію в відправку військ і військової техніки на територію України.

"Я думаю, ринок в основному реагує на повідомлення про вторгнення російських військ на Україну", - сказав керуючий директор аналітичної фірми IHS Віктор Шум.

Лівія, де не припиняється боротьба за владу між різними угрупованнями, зупинила видобуток на родовищах ель-Філ і ель-Шарара і експорт з порту Харига в обсязі 120 тис. барелів на добу.

Китай повідомив про уповільнення зростання експорту та імпорту, а також про збереження низької інфляції споживчих цін, у жовтні, хоча імпорт нафти зріс порівняно з минулим роком завдяки більш низькими цінами.

"Китайський імпорт нафти може підтримати ринок найближчим часом, але в центрі уваги залишиться рішення ОПЕК про видобуток", - написали у звіті аналітики ANZ.

ОПЕК обговорить політику в галузі видобутку на нараді 27 листопада.

Нагадаємо, ціни на нафту марки Brent у п'ятницю, 7 листопада 2014 р. перевищили 83 дол. за бар. і до вечора прискорили зростання.